Close the dialog

Kapcsolatfelvétel

Feliratkozás hírlevélre

Bejelentkezés

2016. november 21-én hétfőn 09:00-17:00 óra között megrendezésre kerülő HMT tréningre a jelentkezési határidő lejárt. Aki mégis szeretne még jelentkezni, kérjük, írjon az Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.. Hely esetén lehetőséget biztosítunk a részvételre!

 

A Hold Me Tight (Tarts Szorosan) programról

 

Az Érzelem Fókuszú Párterápia hagyományos, terápiás kereteken belül gyakorolt módszeren kívül, az elmúlt években Susan Johnson kidolgozott egy strukturált, nyolc lépésből álló kapcsolatgazdagító, prevenciós célú, sok edukatív elemet tartalmazó programot is, ami szintén az EFT szemléletén, elméletén, terápiás eszköztárán alapul, minden kapcsolatán javítani kívánó pár számára ajánlható,  és a módszer használatához nem szükséges a vezetőnek EFT terapeutának lennie.

 

A módszer mindazon párok számára kínál egy jól felépített, strukturált 8 alkalomból (8 lépésből) álló programot, akik szeretnék elmélyíteni a párkapcsolatukat, közelebb kerülni egymáshoz, hatékonyabban oldani meg - együtt - aktuális nehézségeket. A program általában 6-10 pár számára kerül meghirdetésre, és megvalósítható intenzív két-három napos program, vagy heti rendszerességű találkozók keretében.

 

A módszer elsajátításának – és így ezen a november 21-i csoportvezetői képzésen való részvételnek – a feltétele, hogy a résztvevők foglalkozzanak családokkal, párokkal, és előzetesen vegyenek részt egy négynapos EFT Externship képzésen, ahol az EFT szemléletének, módszereinek alapjait elsajátíthatták. /A 2016 október 3-6 között Scott Woolley által tartott budapesti képzés ilyen volt/.

 

A csoportvezetői felkészítő  program az egy napos képzést elvégzőket arra készíti fel, hogy az elsajátított ismeretek és készségek, illetve a workshopon rendelkezésre bocsátott csoportvezetői segédanyagok révén önállóan hírdethessenek meg Hold Me Tight (Tarts Szorosan) programokat párok, illetve párokból álló csoportok számára.

 

Hold Me Tight (Tarts Szorosan) csoportvezetői kiképző workshop

 

Időpont:

 1. november 21. hétfő 09:00-17:00 (regisztráció 8:30-tól)

 

Helyszín:

Budapest, VIII. ker. Horánszky utca 20. (Párbeszéd Háza) Konferencia terem (ahol az októberi EFT Externship is volt). 

 

A képzés vezetői:

Peter Verboom és Pieter Dingemanse EFT terapeuták és szupervizorok. Mindketten a Holland EFT Alapítvány vezetőségi tagjai, évek óta tartanak Hold Me Tight csoportvezetői kiképző workshopokat. 2016. januárjában ők tartották az első magyarországi Hold Me Tight háromnapos kurzust is, amelyen párterápiával foglalkozó szakemberek és házastársaik vehettek részt.  

 

A képzés nyelve:

A workshop angol nyelven zajlik. A résztvevők számára szinkrontolmácsolást biztosítunk fejhallgatók használatával.

 

A képzési nap struktúrája:

09:00 – 09:50  Bevezetés. A program céljainak ismertetése.

09:50 – 10:50  A program 1-3 lépéseinek ismertetése I. (1. Az ördögi párbeszédek / negatív cikusok felismerése; 2. A fájó pontok / mélyebb, primer érzelmek azonosítása; 3. Visszatérés egy kritikus pillanathoz / hogyan tudjuk megszakítani a negatív kört, a de-eszkaláció, érzelmi biztonság.)

10:50 – 11:20  Szünet

11:20 – 12:00  A program 4-7 lépéseinek ismertetése II. (4. A „Hold Me Tight beszélgetések” / érzelmi elérhetőség, válaszkészség, bevonódás megteremtése; 5. Sérelmek megbocsátása / a kötődési sérülések feloldásának folyamata; 6. Kötődés a szexualitáson, érintésen keresztül / az érzelmi kapcsolat és intimitás kapcsolata; 7. A szerelem életben tartása / konszolidáció)

12:00 – 12:15  A program hatékonyságvizsgálati eredményeinek ismertetése

12:15 – 13:15  Ebédszünet

13:15 – 14:00  Gyakorlás nagycsoportos helyzetben

14:00 – 14:45  Helyzetgyakorlat 3-4 fős kiscsoportokban

14:45 – 15:00  Plenáris reflexió a kiscsoportos gyakorlatokra

15:00 – 15:30  Szünet

15:30 – 16:45  Gyakorlati kérdések

16:45 – 17:00  Zárás. Részvételi igazolások átadása.

 

A Hold Me Tight Program 7 lépésének (beszélgetésének) rövid leírása angolul (forrás: http://www.drsuejohnson.com/books/hold-me-tight/):

 

 1. Recognizing Demon Dialogues—In this first conversation, couples identify negative and destructive remarks in order to get to the root of the problem and figure out what each other is really trying to say.

 

 1. Finding the Raw Spots—Here, each partner learns to look beyond immediate, impulsive reactions to figure out what raw spots are being hit.

 

 1. Revisiting a Rocky Moment—This conversation provides a platform for de-escalating conflict and repairing rifts in a relationship and building emotional safety.

 

 1. Hold Me Tight—The heart of the program: this conversation moves partners into being more accessible, emotionally responsive, and deeply engaged with each other.

 

 1. Forgiving Injuries—Injuries may be forgiven but they never disappear. Instead, they need to become integrated into couples’ conversations as demonstrations of renewal and connection. Knowing how to find and offer forgiveness empowers couples to strengthen their bond.

 

 1. Bonding Through Sex and Touch—Here, couples find how emotional connection creates great sex, and good sex creates deeper emotional connection.

 

 1. Keeping Your Love Alive—This last conversation is built on the understanding that love is a continual process of losing and finding emotional connection; it asks couples to be deliberate and mindful about maintaining connection.

 

A workshopon való részvétel költsége:

A csoportvezetői kiképző workshopon való részvételi díj bruttó 44.500 Ft, mely két tételből tevődik össze:

 1. Részvételi díj - mely fedezi a megvalósítás közvetlen költségeit (a külföldi előadók honoráriuma, a szinkrontolmácsolás biztosítása, terembérleti díj, a szünetekben kávé/ásványvíz)
 2. A Hold Me Tight (Tarts Szorosan) program megvalósításához a magyar nyelvű csoportvezetői segédanyagok teljes kürű biztosítása – minden résztvevő a wokshopon megkapja a teljes csoportvezetői csomagot, melynek tartalma: 1. Hold Me Tight Csoportvezetői Kézikönyv magyar kiadása (tartlamazza lépésről lépésre, pontos instrukciókkal a teljes csoportfolyamat összes lépését, az előkészületektől a párokkal való munka mind a nyolc lépéseiig) 2. CD melléklet (tartalmazza a csoportvezetés során használható magyar nyelvű power point prezentációt, a pároknak kiadható egyes feladatokat kiosztható pdf formában, sablont a program meghírdetéséhez) 3. Dupla DVD (225 perces angol nyelvű DVD magyar feliratokkal, mely három párt kisér végig, akik végigmennek a Hold Me Tight program lépésein és beszámolnak tapasztalataikról. Ebből vetíthetők szemléltető részletek a csoportvezetés, csoportfolyamat során.)
  Angol nyelvű leírás a programról és a csoportvezetői csomagról: http://www.iceeft.com/index.php/hold-me-tight

 

Fontos megjegyeznünk, hogy a fentebb bemutatott csoportvezetői csomag része a workshopon való részvételi díjnak. A csomag megvásárlása (amely utána korlátlanul használható a jövőben a csoportok tartása során) feltétele a tréningen való részvételnek. Az árak kialakításában figyelembe kellett vennünk, hogy a magyar nyelvű csoportvezetői csomag megjelentetéséhez és a copy right átadásához a kanadai kiadó feltételül szabta, hogy a csomag ára magyar nyelven sem lehet kevesebb, mint a jelenleg megvásárolható angol nyelvű csomag ára.

 

Jelentkezés:

A program szervezője az Antropos Mentálhygiénés Egyesület, szakmai támogatója az Érzelem Fókuszú Család- és Párterápiás Alapítvány.

 

 

A 44.500 Ft-os részvételi díjat az alábbi számlaszámra kérjük átutalni, 2016 november 10-ig:

Antropos Mentálhygiénés Egyesület
11786001 20170291

A közlemény rovatba írják be: "HMT + a jelentkező neve".

 

Lemondás:
Lemondás esetén a részvételi díjból 29.500 Ft-ot tudunk visszautalni.

 

További információ:

A  2016. november 21.-i Hold Me Tight (Tarts Szorosan) csoportvezetői kiképző workshopunkkal kapcsolatban az Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. E-mail címen, vagy a 20/6632679 (Major Judit) telefonszámon kaphatnak bővebb információt.

Kérjük, kövessék nyomon honlapunkat www.eft-parterapia.hu, illetve Facebook-oldalunkat https://www.facebook.com/eftparterapia

Ha a jövőben szeretnének az EFT-vel kapcsolatos híreket kapni egy háromhavonta megjelenő E-mailes hírlevél formájában, úgy kérjük, iratkozzanak fel a honlapunkon bal oldalt a Hírlevél menűpontnál.

 

Remélve, hogy felkeltette érdeklődést programunk, a jelentkezését és a találkozást várva, üdvözlettel:

 

A szervező Antropos Mentálhygiénés Egyesület és a szakmai támogató Érzelem Fókuszú Család- és Párterápiás Alapítvány nevében:

Török Szabolcs (20/6632387)