Close the dialog

Kapcsolatfelvétel

Feliratkozás hírlevélre

Bejelentkezés

Elkészült az EFT Alapítvány első hírlevele. Ízelítőül tesszük közzé. Aki szeretne tőlünk negyedévente hírlevelet kapni, kérjük, a honlapunk nyitóoldalán iratkozzon fel!

EFT Alapítvány

 1. hírlevél  2017. január 31.

 

Kedves Kollégáink!

 

Azok számára küldjük hírlevelünket, akik az októberi EFT Externshipet követően jelezték, hogy szívesen kapnak további információkat a Hold Me Tight programról és más EFT hírekről, illetve akik feliratkoztak az EFT Alapítvány honlapján (www.eft-parterapia.hu) a hírlevél kérő ablakban.

 

Az alábbi képpel – ami talán az EFT lényegéből is kifejez valamit – szeretnénk mindenkinek a 2017-es évre sok örömet, szakmai sikereket és gazdagító, új EFT-s élményeket kívánni.

 

 

 

Az alábbiakban néhány EFT-vel kapcsolatos aktuális hírt gyűjtöttünk egy csokorba.

Terveink szerint évente négyszer – nagyjából évszakonként – jelentkeznénk a jelenlegihez hasonló, szerkesztett hírlevéllel. Az új és közérdeklődésre számot tartható híreinkről e mellett folyamatosan beszámolunk a honlapunkon és Facebook-oldalunkon (https://www.facebook.com/eftparterapia/) is.

 

 

EFT Core Skills képzés

A nagy résztvevői létszám mellett, sikeresen megvalósult első hazai „EFT Externship” képzés után 2017-ben remélhetőleg sor kerülhet a hivatalos EFT képzés következő két blokkjára is. A tervekről a Magyar Családterápiás Egyesület tud bővebb információt adni.

 

 

Hold Me Tight Program információk

Az EFT elméletére és gyakorlati tapasztalataira épülő, prevenciós, kapcsolatépítő, kapcsolatgazdagító, (házas)pároknak szóló, 8 lépéses Hold Me Tight (Tarts Szorosan) program Csoportvezetői Képzését 2016 novemberében 74-en sikeresen elvégezték! Reméljük, a közeljövőben egyre több kiscsoport el tud indulni ezzel a módszertannal, ehhez az alapítványunk szívesen nyújt további szakmai, módszertani támogatást az összegyűlt tapasztalatok megosztásával, az indítani tervezett csoportok meghirdetésével.

Az Ölelj át! című könyv sajnos továbbra sem kapható a könyvesboltokban, újbóli kiadását kezdeményeztük, de jelenleg még nem tudjuk megmondani, mikor lesz újra kapható. Antikváriumokban vagy ismerősöktől lehet esetleg megszerezni.

 

 

Induló Hold Me Tight csoportok

A www.holdmetight.hu honlapon hirdetési felületet biztosítunk az induló csoportok számára. Ha valaki szeretné, hogy a csoportját ezen a központi oldalon is meghirdessük, kérjük, írjon nekünk a részletek ügyében.

Jelenleg három, február végén, illetve március elején induló csoportról vannak fenn a jelentkezéshez szükséges tudnivalók ezen az oldalon.

A célunk ezzel a központi hirdetési szolgáltatással az, hogy ha ismerősi körben vagy munkátok során olyanokkal találkoztok, akiknek szívesen figyelmébe ajánlanátok ezt a programot, akkor az érdeklődők egy helyen, az EFT Alapítvány honlapján kaphassanak információt magáról a programról és az aktuális csoport kínálatról.

Kedvcsinálónak néhány visszajelző mondat a 2016. novemberi Hold Me Tight csoporton részt vett magyar pároktól:

„Színesebb, szerteágazóbb volt a program, és mélyebbre vitte a kapcsolatunkat, mint gondoltam.”

„Nagyon jó volt, hogy követhető, konkrét, átlátható vonalvezetése volt a programnak. Érezhető volt az átgondolt, szisztematikus tematika.”

„Egy biztonságos érzelmi közeget teremtett nagyon őszinte beszélgetésekhez. Szavakat, fogalmakat adott problémák beazonosításához, és a kapcsolatteremtéshez, -megerősítéshez, -építéshez. Köszönöm.”

„Nagyon jó volt mélyebb érzelmekre – mindkettőnk oldaláról – fényt deríteni és ezáltal félelmeinket megfogalmazni, igényeinket megosztani a párunkkal.”

 

 

EFT Műhely

Az Externshipen megtapasztalt közös érdeklődésből és lelkesedésből építkezve indult el az Antropos Mentálhygiénés Egyesület szervezésében és támogatásával az úgynevezett EFT-Műhely sorozat. Eddig két alkalommal találkoztunk, amelyek során közösen néztünk és elemeztünk oktató videókat, illetve beszélgettünk az első EFT-ülés vezetésének sajátosságairól.

A 2017 év első félévének tervezett időpontjai:

 1. március 1. szerda 15:00-17:00.
 2. május 3. szerda 15:00-17:00.

Helyszín: Semmelweis Egyetem, IX. ker. Nagyvárad tér 4, földszint 81. terem.

További információ: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. (Guba Judit, mint szervező). Guba Juditnál lehet feliratkozni a műhelyt látogatók levelezőlistájára is, melyen keresztül további információkat, emlékeztetőket lehet kapni a Műhelyről, annak alkalmankénti részletes programjáról.

 

 

Külföldi konferenciák

 • „Szexualitás és kapcsolat” című konferencia, ahol az előadók a téma vezető szakemberei, többségük EFT-terapeuta illetve kiképző tréner.
  Róma, 2017. április 21-22-23.
  http://www.sexuality-relationships.com/
 • Az EFT 4. világkongresszusa, amelyre kb. ötévente kerül sor.
  San Diego, USA, 2017. október 12-13-14.
  http://www.eftsummit.com/

 

 

EFT képzés hatásvizsgálata

Köszönjük, hogy olyan sokan vettétek a fáradtságot és kitöltöttétek az Externship elején és végén a kérdőíveket. Ha a 6 hónapos követési adatfelvételen is hasonlóan magas lesz a kitöltési arány, akkor igen részletes és alapos elemzésre nyílik majd módunk. Ahogyan említettük, mivel Amerikában is ugyanezzel a módszerrel végeztek hasonló elemzést, így az eredmények összevetése még több érdekes adattal szolgálhat majd. A követéses kérdőíveket március végén fogjuk postai úton elküldeni az Externship résztvevői számára, felcímzett válaszborítékkal. Kérjük ezúton is, hogy kitöltésükkel támogassátok az első hazai EFT kutatást. Aki úgy emlékszik, hogy nem címezte meg a képzés végén adott borítékot a saját nevére, de szívesen részt venne az utánkövetéses vizsgálaton (ami a többihez hasonlóan anonim módon történik), kérjük, küldje el nekünk a levelezési címét az Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címre, hogy március végén kiküldhessük a kérdőívet a megcímzett válaszborítékkal együtt. Köszönjük!

 

 

Az EFT nemzetközi szervezetének honlapja

Angolul tudóknak érdemes felkeresni ezt az oldalt, sok érdekes, hasznos információ található rajta: www.iceeft.com

Az európai (angol vagy német nyelven tartott) aktuális Externship és Core Skills programok időpontjai és részletei is megjelennek ezen a felületen:

http://www.iceeft.com/index.php/externships/europe

http://www.iceeft.com/index.php/core-skills-advanced-training/europe

 

Amennyiben a jövőben nem szeretné kapni E-mailes hírlevelünket, kérjük, jelezze az Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címen!

 

Terveink szerint ehhez hasonló hírlevelet nagyjából évszakonként küldünk, azaz legközelebb 2017 tavaszán.

 

Üdvözlettel, sok szép terápiás tapasztalatot és élményt kívánva,

az EFT Alapítvány nevében,

                                                      Török Szabolcs