Close the dialog

Kapcsolatfelvétel

Feliratkozás hírlevélre

Bejelentkezés

Tisztelt Látogató!

Az Érzelem Fókuszú Család- és Párterápiás Alapítvány alapítója Dr. Pethesné Dávid Beáta, a Semmelweis Egyetem Egészségügyi Közszolgálati Kar Mentálhigiéné Intézetének igazgatója.

Alapítványunkat a Székesfehérvári Törvényszék a 1100. sorszámon jegyzete be, aktív működését 2016 őszén kezdte meg. 

Alapítványunk célja az Érzelem Fókuszú Terápia (EFT) hazai meghonosításának támogatása, lehetőségeinkhez mérten.

Kiemelt céljaink:

- a hazai EFT kutatások anyagi és módszertani támogatása, a folyó kutatások összehangolása, európai kutatási együttműködések kialakítása és koordinálása.

- az EFT elméleti és gyakorlati ismereteire épülő, prevenciós szemléletű, csoportos edukációs program az un. Hold Me Tight (Tarts szorosan) program magyarországi meghonosítása.

- magyar nyelvű EFT oktatási segédanyagok megjelentetése, hozzáférhetővé tétele a hazai szakemberek számára.

Reméljük sok hasznos információt talál honlapunkon!

Jó böngészést kíván az Alapítvány kuratóriuma nevében: 

Dr. Török Szabolcs a kuratórium elnöke

 

Dr. Török Szabolcs

pszichoterapeuta, családterapeuta, a kuratórium elnöke

„Számomra különösen is megragadó volt az az ’emberkép’, ami az érzelmekre fókuszáló párterápia gyakorlatának és elméleti hátterének megismerése során kirajzolódott számomra. Annak az embernek a képe, aki felismeri sebezhetőségét, sérülékeny voltát, bátran meri gyakorolni az „egymásra támaszkodás művészetét”, és nem akar elkülönülten, másoktól izoláltan élni. Bízom benne, hogy az EFT módszerének hazai elterjedése révén, az elkötelezett hazai család- és párterapeuták közreműködésével, számos magyar család élhet majd kiegyensúlyozottabb, boldogabb életet.”

   

Sümeghy Gyula

diplomata, a nemzetközi kapcsolatok szakértője, kuratóriumi tag

"Eddigi pályám jelentős részét a magyar külügyi szolgálatban töltöttem, különféle bel-, illetve külföldi pozíciókban. Legutóbb 2011-2014. között Hágában nagykövetként szolgáltam. A diplomáciai munka mellett felsőoktatási nemzetközi kapcsolatokkal is foglalkoztam, illetve foglalkozom: 2007-2010. között a Semmelweis Egyetemen, jelenleg pedig a Károli Gáspár Református Egyetemen vezetem a nemzetközi részleget.

Az EFT-vel magyar és holland szakemberek révén ismerkedtem meg, és nekik köszönhetően személyesen is pozitív tapasztalatokat szereztem e módszerrel kapcsolatban. Ezért nagyon fontosnak tartom, hogy minél több párterapeuta elsajátíthassa ezt az új és különleges módszert. Kiterjedt hazai és külföldi kapcsolatrendszerem révén szeretnék hozzájárulni ahhoz, hogy az Érzelem Fókuszú Család- és Párterápiás Alapítvány közreműködésével az EFT széles körben elterjedhessen Magyarországon."

   

Koren Réka

pszichológus, zenepszichológus, kuratóriumi tag

„Jelenleg a Semmelweis Egyetem Mentálhigiéné Intézetének doktori programjában vagyok, ahol a kutatási témám az Érzelem Fókuszú Terápia. Az EFT számomra egy rendkívül hiteles és hatékony párterápiás módszer. Amikor megismerkedtem az érzelem fókuszú párterápiával, emberközelisége és a struktúrája felkeltette az érdeklődésemet. Ez az érdeklődés hamarosan elköteleződésbe fordult, ahogyan egyre jobban elmélyedtem a módszer ismeretében. Értéknek tartom az EFT által képviselt szemléletet, ami nem a múlt nehézségeit igyekszik feloldani, hanem azok jelenre gyakorolt hatását. Eszközeivel a párok biztonságosan tudnak egymáshoz kapcsolódni, kötődni, és egy valóban boldog közös életet élni. Célom, hogy az EFT minél szélesebb körben elterjedjen, lehetőséget biztosítva számos, nehézségekkel küzdő párnak és családnak, hogy tartalmas, boldog kapcsolatban éljenek. Ebben az Érzelem Fókuszú Család- és Párterápiás Alapítvány van segítségünkre.”

   
 

 Major Judit

az alapítvány asszisztense

"Bölcsészként főleg az Alapítvány kiadványai keltették fel a szakmai érdeklődésemet. A honlap gondozása és az Alapítvány ügyeinek intézése is feladataim közé tartozik. Örülök, hogy egy ilyen projekt születése körül bábáskodhatok."