Close the dialog

Kapcsolatfelvétel

Feliratkozás hírlevélre

Bejelentkezés

ÚJ CSOPORTOK INDULNAK  2018 MÁJUSÁBAN!

PONTOS DÁTUMOKAT, INFORMÁCIÓKAT LÁSD LENTEBB!

 

Az “Érzelem Fókuszú Párterápia” (EFT) egy dinamikusan fejlődő, igen jó hatékonysági mutatókkal rendelkező új párterápiás módszer, illetve szemlélet, megközelítés. A hagyományos terápiás kereteken belül gyakorolt módszeren kívül, az elmúlt években a módszer kidolgozói kifejlesztettek egy strukturált, nyolc lépésből álló “kapcsolatgazdagító” programot is, ami szintén az EFT szemléletén, felismerésein alapul.  

A nyolc-lépéses program során a párok elméleti témafelvetéseket hallgatnak, videorészleteket néznek meg, majd kidolgozott tematika alapján van lehetőségük kettesben végigbeszélni az egyes kérdéseket. A vezetők ehhez segítséget nyújtanak, facilitálólag be-bekapcsolódva a páros beszélgetésbe. A házaspárok az elvégzett munkáról mással nem beszélnek, a közös csoporttérben csak a folyamatok általánosabb értékelésére, a kérdések megosztására kerül sor, így a titoktartás, a bizalmi légkör mindvégig biztosítva van. 

A Hold Me Tight (Tarts Szorosan) Program tehát az EFT elméletére és terápiás módszertanára épülő párkapcsolat gazdagító, edukatív program, mely mindazon párok számára kínál egy jól felépített, strukturált 8 alkalomból (8 lépésből) álló programot, akik szeretnék elmélyíteni a párkapcsolatukat, közelebb kerülni egymáshoz, hatékonyabban oldani meg - együtt - aktuális nehézségeket. 

Az évek óta, a világ számos pontján sikerrel megvalósított “Hold Me Tight” kurzusokról bővebben, angol nyelven, az alábbi honlapon olvashatók információk: http://www.iceeft.com/index.php/hold-me-tight

Néhány visszajelző mondat egy korábbi HoldMeTight csoporton részt vett magyar pároktól:

„Színesebb, szerteágazóbb volt a program, és mélyebbre vitte a kapcsolatunkat, mint gondoltam.”

„Nagyon jó volt, hogy követhető, konkrét, átlátható vonalvezetése volt a programnak. Érezhető volt az átgondolt, szisztematikus tematika.”

„Egy biztonságos érzelmi közeget teremtett nagyon őszinte beszélgetésekhez. Szavakat, fogalmakat adott problémák beazonosításához, és a kapcsolatteremtéshez, -megerősítéshez, -építéshez. Köszönöm.”

„Nagyon jó volt mélyebb érzelmekre - mindkettőnk oldaláról - fényt deríteni és ezáltal félelmeinket megfogalmazni, igényeinket megosztani a párunkkal.”

 

A program lépései, főbb témakörei: 

  1. beszélgetés: Hogyan ismerjük fel az ördögi párbeszédeket?
  2. beszélgetés: Hol a fájó pont?
  3. beszélgetés: Visszatérés egy rázós pillanathoz.
  4. beszélgetés: Tarts szorosan – Érzelmi elköteleződés és kapcsolódás.
  5. beszélgetés: Hogyan bocsássuk meg a sérelmeket?
  6. beszélgetés: Kötődés szex és érintés útján.
  7. beszélgetés: Hogyan tartsuk életben a szerelmet?

 

Induló csoportok: 

Idősáv

Időpontok

Helyszín

Csoportvezetők

Jelentkezés és ár

hétvége és hétköznap délután

Május 26. szombat 17:00-20:00
Május 27. vasárnap 09:00-18:00
Június 11. hétfő 14:00-20:00
Június 13. szerda 14:00-20:00

Antropos Mentálhygiénés Egyesület

Budapest, IX. ker Üllői út 119. kapucsengő: 20

(Nagyvárad tér metróállomásnál)

Végh Noémi családterapeuta
és 
V. Németh Dániel családterapeuta

jelentkezés, további infó: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

A teljes kurzus díja 124.000 Ft / résztvevő pár 

         
         

A csoportok vezetői mindannyian rendelkeznek Hold Me Tight / Tarts Szorosan csoportvezetői illetve pár- és családterapeuta képesítéssel.

A csoport indulása előtt a jelentkező párokkal a csoportvezetők egyenként találkoznak egy rövid (kb. 30 perces) interjú erejéig, egyeztetett időpontban. Ez az első interjú ingyenes.

A teljes kurzus díja 124.000 Ft/résztvevő pár (8 db, egyenként 3 órás alkalom (esetenként összevonva), 8x15.500=124.000 Ft), mely fizethető részletekben, alkalmanként a csoportvezetőknek. A részvételi díjról a csoportvezetők számlát adnak.

Az első interjú előtt, kérjük, akinek van lehetősége, az alábbi könyvet szerezze be (ismerőstől vagy antikváriumból): Sue Johnson: Ölelj át! Park Kiadó, 2011.

A kurzus során használatos "munkafüzetet" a résztvevők az első találkozáskor kapják meg. 

KEDVEZMÉNYES RÉSZVÉTELI LEHETŐSÉG! A kurzuson kedvezményes, 120.000 Ft-os áron vehetnek részt azok a párok, akik vállalják, hogy a kurzus hatékonyságvizsgálatában részt vesznek olyan módon, hogy a kurzus előtt kb. 10 nappal, a kurzust követően kb. 10 nappal és a kurzust követően 3 hónappal mindketten kitöltenek egy egy kb. 20 perces on-line kérdőív csomagot.