Close the dialog

Kapcsolatfelvétel

Feliratkozás hírlevélre

Bejelentkezés

ÚJ CSOPORTOK INDULNAK PÉNTEK DÉLELŐTTÖNKÉNT 2017 NOVEMBERÉBEN!

PONTOS DÁTUMOKAT, INFORMÁCIÓKAT LÁSD LENTEBB!

 

Az “Érzelem Fókuszú Párterápia” (EFT) egy dinamikusan fejlődő, igen jó hatékonysági mutatókkal rendelkező új párterápiás módszer, illetve szemlélet, megközelítés. A hagyományos terápiás kereteken belül gyakorolt módszeren kívül, az elmúlt években a módszer kidolgozói kifejlesztettek egy strukturált, nyolc lépésből álló “kapcsolatgazdagító” programot is, ami szintén az EFT szemléletén, felismerésein alapul.  

A nyolc-lépéses program során a párok elméleti témafelvetéseket hallgatnak, videorészleteket néznek meg, majd kidolgozott tematika alapján van lehetőségük kettesben végigbeszélni az egyes kérdéseket. A vezetők ehhez segítséget nyújtanak, facilitálólag be-bekapcsolódva a páros beszélgetésbe. A házaspárok az elvégzett munkáról mással nem beszélnek, a közös csoporttérben csak a folyamatok általánosabb értékelésére, a kérdések megosztására kerül sor, így a titoktartás, a bizalmi légkör mindvégig biztosítva van. 

A Hold Me Tight (Tarts Szorosan) Program tehát az EFT elméletére és terápiás módszertanára épülő párkapcsolat gazdagító, edukatív program, mely mindazon párok számára kínál egy jól felépített, strukturált 8 alkalomból (8 lépésből) álló programot, akik szeretnék elmélyíteni a párkapcsolatukat, közelebb kerülni egymáshoz, hatékonyabban oldani meg - együtt - aktuális nehézségeket. 

Az évek óta, a világ számos pontján sikerrel megvalósított “Hold Me Tight” kurzusokról bővebben, angol nyelven, az alábbi honlapon olvashatók információk: http://www.iceeft.com/index.php/hold-me-tight

Néhány visszajelző mondat egy korábbi HoldMeTight csoporton részt vett magyar pároktól:

„Színesebb, szerteágazóbb volt a program, és mélyebbre vitte a kapcsolatunkat, mint gondoltam.”

„Nagyon jó volt, hogy követhető, konkrét, átlátható vonalvezetése volt a programnak. Érezhető volt az átgondolt, szisztematikus tematika.”

„Egy biztonságos érzelmi közeget teremtett nagyon őszinte beszélgetésekhez. Szavakat, fogalmakat adott problémák beazonosításához, és a kapcsolatteremtéshez, -megerősítéshez, -építéshez. Köszönöm.”

„Nagyon jó volt mélyebb érzelmekre - mindkettőnk oldaláról - fényt deríteni és ezáltal félelmeinket megfogalmazni, igényeinket megosztani a párunkkal.”

 

A program lépései, főbb témakörei: 

  1. beszélgetés: Hogyan ismerjük fel az ördögi párbeszédeket?
  2. beszélgetés: Hol a fájó pont?
  3. beszélgetés: Visszatérés egy rázós pillanathoz.
  4. beszélgetés: Tarts szorosan – Érzelmi elköteleződés és kapcsolódás.
  5. beszélgetés: Hogyan bocsássuk meg a sérelmeket?
  6. beszélgetés: Kötődés szex és érintés útján.
  7. beszélgetés: Hogyan tartsuk életben a szerelmet?

 

Induló csoportok: 

Idősáv

Időpontok

Helyszín

Csoportvezetők

Jelentkezés és ár

péntek délelőtt 09:00-12:00

Előzetes interjú: 2017. november 10. 09:00 - 12:00 között!
Alkalmak (8 alkalom - péntek 9-12 között):
2017. nov 24, dec 1, dec 15, 2018. jan 5, jan 12, jan 26, febr 16, febr 23. 

Antropos Mentálhygiénés Egyesület

Budapest, IX. ker Üllői út 119. kapucsengő: 20

(Nagyvárad tér metróállomásnál)

Végh Noémi családterapeuta és Török Szabolcs családpszichoterapeuta

jelentkezés, további infó: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

ár: 15.000 Ft / pár / alkalom (3 óra) (a teljes folyamat 8 alkalom)

péntek délelőtt 09:00-12:00

2018 márciustól!

Antropos Mentálhygiénés Egyesület

Budapest, IX. ker Üllői út 119. kapucsengő: 20

(Nagyvárad tér metróállomásnál)

Guba Judit családterapeuta  

jelentkezés, további infó: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

ár: 15.000 Ft / pár / alkalom (3 óra) (a teljes folyamat 8 alkalom)

         

A csoportok vezetői mindannyian rendelkeznek Hold Me Tight / Tarts Szorosan csoportvezetői illetve pár- és családterapeuta képesítéssel.

A csoport indulása előtt a jelentkező párokkal a csoportvezetők egyenként találkoznak egy rövid (kb. 30 perces) interjú erejéig, egyeztetett időpontban. Ez az első interjú ingyenes.

A teljes kurzus díja 120.000 Ft/résztvevő pár (8 db, egyenként 3 órás alkalom, 8x15.000=120.000 Ft), mely fizethető részletekben, alkalmanként a csoportvezetőknek. A részvételi díjról a csoportvezetők számlát adnak.

Az első interjú előtt, kérjük, akinek van lehetősége, az alábbi könyvet szerezze be (ismerőstől vagy antikváriumból): Sue Johnson: Ölelj át! Park Kiadó, 2011.

A kurzus során használatos "munkafüzetet" a résztvevők az első találkozáskor kapják meg.